Yazılım Nedir ve Nerelerde Kullanılır

Yazılım Nedir ve Nerelerde Kullanılır

17.05.2022

Günümüz teknolojisinde Yazılım, anlamının son derece genişlediği bir kavramdır. Yazılım dediğimiz şeyi aslında hayatımızın birçok alanında görmek artık mümkün. Onu sıradan bir mağazada alışveriş yaparken, bir asansörde yukarı veya aşağı inerken, bir restoranda yemek yerken ve hatta taktığınız gözlüğe kadar artık görebilmek gayet kolay, Hayatımızın her alanında bir noktada ihtiyaç duyabileceğimiz bir yapıdır. Örneğin bir web sitesi arayüzünün arka planında çalışan ve verileri tutan mimari veya bir mağazada alışveriş yaparken kasada size alışveriş detaylarınızı gösteren ekran, kağıtlar vs. herşey yazılımın bir parçası.

Hayatlarımızın böylece birer parçası haline gelen yazılım sektörü aslında temel olarak 2 sınıftan oluştuğunu söyleyebiliriz.

Bunlardan ilki donanıma hükmeden yazılımlar örneğin evdeki çamaşır makinenizin kaç dakika kurutma yapacağı, Kaç dakika durulama yapacağına karar veren önceden programlanmış, Belirli güvenlik önlemleri içeren yazılımlar. Evet sanırım birinci kategoriye veridiğimiz örnek açıklayıcı olmuştur ama dediğimiz gibi sadece açıklayıcı bu anlamanız için gerekli şey ama hayal etmek tamamen size kalmış örneğin son zamanlarda bu kavram akıllı ev sistemleri konusunda da çok hızlı gelişmektedir, Evinizdeki televizyondan, Lambadan, Süpürgeden, Fırından ve hatta kapınızın balkonuna kadar yönetebileceğiniz bir yazılım sistemi de bu kategoriye alabiliriz.

Diğer bir kısımda ise çok daha hızlı gelişen Uygulama örneğin bir şirketinizin çeklerini, ödemelerini, alacaklarını, gelir ve giderlerini hatta bu gelir ve giderlerden paydaşlara düşecek kar ve zararları otomatik olarak hesaplayan, Bunları eş zamanlı olarak sizlere sunan bir yapıdan bahsedebiliriz, Bu cep telefonunuzdan video izlediğiniz bir uygulamadan, Herhangi bir sosyal medya uygulamasına kadar tümünü kapsayan hayatımızı kolaylaştıran web siteleri ve uygulamalardan oluşan bir yapıdır.

Sıkça sorulan sorular

Evet kullanabilirsiniz Varkod Satış Masaüstü uygulamamız internetsiz çalışmaktadır, Ancak bu sürümde sadece bilgisayardan giriş yapabilirsiniz telefondan veya başka cihazlardan erişim sağlayamazsınız.

Varkod Satış online sürüm kullandığınız takdirde işyerinizdeki stoğu, satışları, iadeleri ve hatta kasada olan müşterinin eklediği ürünleri bile anlık olarak görebilirsiniz.

Evet, Varkod satış online sürümde ürünlerinizin fiyatını isterseniz TRY, İsterseniz USD Olarak tanımlayabilirsiniz. Eğer USD Olarak tanımlarsanız program satış esnasında otomatik olarak Merkez bankasından o anki dolar kurunu çekerek TRY'ye çevirir, Satış yaparken hem USD hem Türk Lirası cinsinden fiyat görebilirsiniz.

Elbette, Varkod satış hızlı satış ekranında ürün adıyla arama yaparak Örneğin : Philips Marathone G75544 Elektrikli Süpürge ürünü için sadece G75 veya Elektrikli diye aratarak ürüne tıklayıp barkod okutmadan satabilirsiniz.

İster telefondan, İster bilgisayardan kullanıcı kısıtlaması yok

Varkod Satış Online ile telefon ve bilgisayar üzerinden birden fazla cihazda aynı anda giriş yapabilirsiniz