Barkod satış programı ve Barkod okuma programı

Barkod satış programı ve Barkod okuma programı

29.11.2022

Bildiğiniz gibi barkod yazılım sistemleri bir işletmeniz varsa günümüz şartlarında olmazsa olmaz demirbaşlardan biri haline gelmiştir. Piyasada barkod programı ücretsiz sürümleri olmasına rağmen işletmeler genellikle ücretsiz barkod programı konusunda pek iyi dönüşler almadıkları için, daha doğrusu yazılımlar kısıtlı olduğu için birçok işlemi yapamıyorlar ve dolayısıyla bir yazılım arayışına girmektedirler, Varkod yazılım olarak kendi ürettiğimiz barkodlu satış programı işyerinizdeki stoklarınızı bir defa girdikten sonra artık arkanıza yaslanıp ürünlerinizi sattıkça raporlarınızı otomatik olarak oluşturmaktadır. 

Varkod Satış Programını kimler kullanabilir, Hangi sektörlere uyumludur?

Parekende satış programı ile parekende olarak satış yapan bütün mağazalarda kullanabilirsiniz, Market, Kırtasiye, Giyim, Ayakkabı, Züccaciye, Cep telefonu mağazası, Elektronik mağazası ve Sayamadığımız birçok sektörde kullanabilirsiniz.

Program içinde hangi özellikler mevcut?

Stok : Varkod satış sadece satış yapmaktan ziyade aynı zamanda bir stok programı olarak da kullanılır, İşyerinideki ürünlerin tamamını girerek düzenli veriler oluşturabilirsiniz ve stoklarınızı tek tuşla yöneterek ister adetlerinizi güncelleyin, isterseniz sayım yapın stok yazılımı anında algılar ve genel bir rapor sunar. Mesela işyerinizde o an itibari ile stoklarınızın toplam miktarı, Stoklarınızın tamamının sizlere maliyet miktarını anında görebilirsiniz.

Satış : Hızlı satış ekranı sayesinde varkod aynı zamanda hızlı satış programı görevi görür, Mesela barkodu olmayan ürünlerinizi kısayol olarak tanımlayarak hızlı satış ekranı kısmından görebilirsiniz. Dolayısıyla bazı ürünleri isterseniz barkod okutmadan da satabilir veya barkod okutma programı ile ürün barkodunu girerek de satışınızı yapabilirsiniz.

Raporlama ve Analiz : İşyerinizde sattığınız bütün ürünleri günlük satış, haftalık satış ve aylık satışlarınızı detaylı olarak geçmişe dönük inceleyebilir. Kazançlarınızı görebilirsiniz, otomatik olarak kar hesaplayarak günlük satış programı oluşturur.

Etiket yazdırma, Raf etiketi ve Barkod yazdırma : Varkod satış programı ile ürüne barkod yazdırma işlemlerinizi yapabilirsiniz, Ürüne isterseniz fiyatı görünecek şekilde veya fiyatsız bir biçimde barkod ve ürün adı olacak şekilde etiket yazdırma programı ürününü üzerine yapıştırabilirsiniz. Barkodu olmayan ürünlere etiket yazdırmak için de etiket yazdırma programı özelliği ile Varkod satışı tercih etmelisiniz.

Kategori tanımlama : Ürünlerinizi kategorilere ayırarak kategori oluşturabilirsiniz ve tüm ürünlerinizi ve fiyatlarınızı girdikten sonra belirli bir kategorideki ürünlerin tamamına istediğiniz zaman iskonto ve zam yapabilirsiniz. Bu özellik sayesinde tek tek ürünlerin fiyatlarını güncellemekle uğraşmadan kategori bazlı zam yapma işlemi yapabilirsiniz. 

Barkod programı ile ürün resim ekleme : Ürünlerinize görsel tanımlayarak satış esnasında görsele göre satış yapabilirsiniz, Ürünlerinizi ister resim tanımlayarak ekleyin ister resimsiz.

Kritik stok uyarısı : Stok azaldığı zaman kritik stok uyarısı vererek sizlere stoğu azalan ürünlerinizi listeler, Grafik olarak listeleme yapar belirlediğiniz bir ürünü, Belirlediğiniz stoğun altına indiğinde sizlere uyarı vermesini isterseniz bu özelliğimizi kullanabilirsiniz.

Barkod programı ile kısıtlı yetki kasiyer tanımlama : Belirlediniz bir kasiyere kısıtlı yetki vererek stoklarınıza müdahele etmesini önleyebilirsiniz. Stok güncelleme işlemlerini kısıtlayabilirsiniz ve satış raporlarınıza erişimi kısıtlayabilirsiniz.

Sıkça sorulan sorular

Evet kullanabilirsiniz Varkod Satış Masaüstü uygulamamız internetsiz çalışmaktadır, Ancak bu sürümde sadece bilgisayardan giriş yapabilirsiniz telefondan veya başka cihazlardan erişim sağlayamazsınız.

Varkod Satış online sürüm kullandığınız takdirde işyerinizdeki stoğu, satışları, iadeleri ve hatta kasada olan müşterinin eklediği ürünleri bile anlık olarak görebilirsiniz.

Evet, Varkod satış online sürümde ürünlerinizin fiyatını isterseniz TRY, İsterseniz USD Olarak tanımlayabilirsiniz. Eğer USD Olarak tanımlarsanız program satış esnasında otomatik olarak Merkez bankasından o anki dolar kurunu çekerek TRY'ye çevirir, Satış yaparken hem USD hem Türk Lirası cinsinden fiyat görebilirsiniz.

Elbette, Varkod satış hızlı satış ekranında ürün adıyla arama yaparak Örneğin : Philips Marathone G75544 Elektrikli Süpürge ürünü için sadece G75 veya Elektrikli diye aratarak ürüne tıklayıp barkod okutmadan satabilirsiniz.

İster telefondan, İster bilgisayardan kullanıcı kısıtlaması yok

Varkod Satış Online ile telefon ve bilgisayar üzerinden birden fazla cihazda aynı anda giriş yapabilirsiniz